תכנון יסודות תוספת ממ"ד
בכדי שהמהנדס (הקונסטרוקטור) יידע לתכנן את יסודות תוספת הממ"ד יש לערוך דוח קרקע לביסוס. דוח הקרקע נערך ע"י יועץ קרקע (מהנדס קרקע) וקובע את חתך הקרקע באזור המתוכנן לבניה וסוג היסודות המתאים. חתך הקרקע נקבע באמצעות קידוח ניסיון שמבצעים בשטח לעומק של 5-14 מ' כתלות בסוג הקרקע שמתגלה במהלך הקידוח. לרוב ביצוע קידוחי ניסיון במגרשים בנויים מהווה אתגר ביצועי ומצריכה התאמת ציוד קידוח מיוחד של זחל זעיר או במקרים מסוימים אפילו קידוח ידני.
איזה סוג יסודות נשתמש לתוספת ממ"ד
סוג היסודות שיקבע בדוח קרקע עשוי להיות ע"ג כלונסאות (במקרה של קרקע תופחת או קרקע שאיננה טבעית; מילוי), או מוצב חופשי ע"ג רצפת הממ"ד (לאחר ביצוע החלפת קרקע), כמובן שהצבה חופשית מיתרת את עלות היסודות ופרטי הקשירה ובכך מוזילה משמעותית את העלויות, אם כי חלופה זאת ברוב המקרים בארץ איננה אפשרית. קיימת עוד אפשרות ביניים של ביסוס בפלטות אם כי בפועל נדירה מאוד בפרויקטים של תוספות ממ"ד בבית פרטי עקב אילוצים שונים.
תוספת ממ"ד במבנה ישן
אתגר הנדסי נוסף שמקבל התייחסות בדוח הקרקע הוא אופן החיבור למבנה הישן. עקב זמני בניה שונים, חומרי בניה שונים, ולפעמים גם סוג יסודות שונה, המבנה החדש איננו מתנהג באופן דומה למבנה הישן בהקשר של התנגדות לתנועת הקרקע או התנהגות תרמית (התפשטות והתרחבות החומר). עקב כך מתפתחת תנועה הבדלית בין המבנה החדש לישן, מצב שבא לידי ביטוי בסדקים במבנים. מצב זה כמעט ובלתי ניתן למניעה. הממ"ד הוא מבנה קשיח מאוד וכמעט ולא יכול להיסדק, ורוב המבנים מתפתחים במבנה הישן החלש יחסית. קיים פתרון לצמצום ההשפעה על המבנה הישן באמצעות ניתוק מלא של הממד מהמבנה הישן באמצעות תפר הפרדה בעובי 5 ס"מ, אלא שאז הסתה או פתיחה תתרחש במישור התפר ותהווה גם היא מפגע אסטטי.
לפעמים אנו עדים להשפעות עקיפות מסדר שני, בהן תוספת הממ"ד משנה את רציפות הטופוגרפיה בהיקף הבית ובכך פוגעת בתכנית הניקוז וגוררת היקוות מים באזורים מסוימים במגרש. מצב שגורר תפיחת קרקע ופגיעה במבנה הישן שבאה לידי ביטוי בסדקים אלכסוניים. כל הנ"ל כלומר, למרות קיום דוח הקרקע, תוספת הממ"ד כמעט ובלתי נמנע שתזיק למבנה הישן עקב תנועת הקרקע.